High Potential Assessment

Waarom deze applicatie ?

Het is moeilijk om toptalenten binnen een organisatie te herkennen, zelfs al zitten ze vlak naast u.
 
Onderzoek wijst uit dat slechts een derde van alle managers de juiste kwalificaties hebben om hun werk goed te doen. Dit lage percentage is grotendeels te wijten aan het feit dat organisaties talent gewoonweg niet (kunnen) herkennen.

Met behulp van de applicatie High Potential Assessment van COR5 kunt u potentieel talent op een overzichtelijke manier in kaart brengen. Zo helpt COR5 u om de juiste mensen te vinden voor sleutelposities in uw organisatie.

Voordelen

Alle organisaties hebben uitstekende medewerkers zien vertrekken omdat ze het potentieel van die mensen niet goed hebben ingeschat. Daarentegen worden vaak mensen gepromoveerd die eigenlijk niet de juiste kwaliteiten hebben.
 
Met de applicatie High Potential Assessment van COR5 voorkomt u dat soort vergissingen. U leert hoe u van een goede medewerker een topper kunt maken.
 
En we presenteren de resultaten op een inzichtelijke, snel te begrijpen manier. Naast een overzicht van ieders kwaliteiten krijgt u gerichte tips om uw mensen verder te begeleiden in hun groeiproces.


Hoe werkt het?

Bij een High Potential-project vult u eerst de projectgegevens in. Daarna geeft u aan welke collega's en medewerkers bij het project betrokken zijn. De kracht van deze COR5-applicatie is dat meerdere mensen hun visie op zowel de functie als de te beoordelen medewerker geven.
 
U kunt natuurlijk de medewerker met één of twee mensen beoordelen, maar onze ervaring leert dat de beste resultaten worden bereikt als minstens drie mensen hun oordeel geven. Het is daarbij belangrijk dat in elk geval de leidinggevende van de medewerker bij het project betrokken is, evenals degene die beslist over promotie en ontslag.
 
Wanneer u alle gegevens over deelnemers en de te gebruiken assessments heeft ingevuld, activeert u het project. Op dat moment ontvangen alle deelnemers een uitnodiging via de mail en worden ze naar de vragenlijsten geleid.
 
U kunt de voortgang van het project gemakkelijk monitoren, en krijgt de resultaten van het project te zien zodra de eerste deelnemers de vragenlijsten hebben ingevuld.

  • Maak een High Potential-project aan voor iedere werknemer van wie u denkt dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière.   
 
  • Nodig managers en collega's uit om de door COR5 samengestelde vragenlijsten te beantwoorden, om zo een goed beeld van de functie te krijgen.
 
  • De kandidaat en de managers/collega's beoordelen zichzelf aan de hand van de gevraagde criteria.
 
  • De resultaten tonen het ideale functieprofiel, het zelfbeeld van de kandidaat en andermans indruk van de persoon in kwestie.